Update 2. Waarom jullie de kerststal steunen

17-11-2023 | 09:41

Dag allemaal,

Nu nog langer te zien

We zijn bijna halverwege de crowdfundingsperiode, maar al ruim over de helft van ons doelbedrag. Maar liefst 233 donateurs hebben inmiddels een kerststalfiguur geadopteerd! Het is hartverwarmend om te zien hoeveel liefhebbers ook dit jaar onze kerststal weer steunen. Mensen die nu al vol enthousiasme uitkijken naar 14 december, als de kerststal weer te zien is. Omdat het bezoek vorig jaar zo bijzonder was, maar soms ook omdat zij niet de kans zagen om De Mooiste kerststal van Nederland te bezoeken. Voor iedereen hebben we goed nieuws: de kerststal is dit jaar een week langer te zien! Van 14 december tot en met 14 januari bezoek je onze Napolitaanse kerststal.


Redenen om te adopteren


We zien veel leuke, maar ook bijzondere redenen om een kerststalfiguur te adopteren. Sommige adoptanten hebben in onze vorige actie al een ander kerststalfiguur geadopteerd en zochten nu een nieuw figuur om een eigen symbolische kerststalgroep te verzamelen, of om een hele beestenboel te adopteren. Anderen beginnen dit jaar met hun verzameling, maar adopteren meteen twee figuren om de gemiste actie van 2021 bij te benen.

Er worden ook figuren geadopteerd vanwege een persoonlijke reden. Er zijn achternamen, lievelingsdieren en affiniteit met engelen. Soms worden figuren geadopteerd voor een ander: namens kleinkinderen, neefjes en nichtjes, die soms zelfs nog geboren moeten worden, maar ook ter nagedachtenis aan mensen die niet meer bij ons zijn.

Maar bovenaan staat voor heel veel van jullie het kerstgevoel: het samenzijn met elkaar, stilstaan bij het kerstverhaal en de hoopvolle boodschap die hierin verpakt zit. Dat gevoel en die beleving willen we samen met de adoptanten mogelijk maken voor iedereen.


Zeg het voort!


Herken jij jezelf in een van deze verhalen, of doen ze je denken aan een vriend, buur of familielid? Vertel je hen dan ook over deze actie? Misschien vinden zij het leuk om een steentje bij te dragen aan de kerststal of een adoptiecertificaat voor onder de kerstboom te krijgen! (Zorg wel dat de naam die je invult voorafgaand aan de betaling ook de naam is die op het certificaat moet verschijnen).

De komende dagen vertellen we wat meer over ieder figuur, dus volg ons op social media om alle nieuwe beelden van de kerststal te zien en iets meer te leren over de adoptiekandidaten van dit jaar.

Nogmaals: heel veel dank voor je steun en voor het delen van de prachtige verhalen!


Met vriendelijke groet,

Alle medewerkers van Museum Catharijneconvent